School of Hits

School of Hits | DJ / Producer Privéles

De Nexus set is binnen!

De kenners weten precies waar dit over gaat. School of Hits heeft voor de DJ lessen aan gevorderden een zeer professionele DJ set in huis gehaald. De CDJ2000nexus is het topmodel van de mediaspelers van Pioneer. Een set is natuurlijk niet compleet zonder mixer, dus in het midden staat de overbekende DJM-900nexus. Voor iedereen die professioneel aan de slag wil als DJ is dit dé kans om te komen voorbereiden op je carriëre in clubs en op festivals. Daar gebruiken ze precies dezelfde apparatuur. Als je dit eenmaal kan hoef je voortaan alleen nog een USB stick mee te nemen!

Professionele Pioneer CDJ2000nexus DJ set bij School of Hits
De CDJ-2000 set van Pioneer.

Controller of DJ-set?

Op zich zijn er weinig dingen die je niet op een controller zoals de XDJ-RR (hebben we ook!) kan, die je wel op een nexus set kan doen. Wij vinden bij School of Hits ook juist dat het niet om de apparatuur gaat, maar om wat je ermee doet. Dus je kan je heel goed voorbereiden en oefenen op een kleinere controller waarmee je ook rekordbox aanstuurt. Je playlist uit rekordbox doet het namelijk ook op de grotere sets. Dat is alvast handig! De belangrijkste reden, naast een heleboel kleine, is dat je uiteindelijk ook zal moeten oefenen op de apparatuur waar je mee gaat optreden. De knoppen reageren anders, er zijn meer effecten, de sound is anders (beter!) en sommige functies zitten op een andere plek. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk op de verkeerde knop drukken op dat belangrijke optreden!

XDJ-RR en Pioneer DJ set voor de DJ les bij School of Hits in Bussum
XDJ-RR en Nexus set daarboven.

CDJ-2000 en DJM900 in de praktijk

Hoe voelt het nou om op een ‘échte set’ te draaien? Ten eerste is alles groter. Dat betekent dat je minder snel per ongeluk iets anders doet dan je wilde gaan doen. Alles zit op een zeer logische plek en voelt alsof het lang mee zal gaan. Solide, zou je het kunnen noemen. Op alle vlakken zijn er meer functies beschikbaar dan op alle andere DJ sets en controllers. Zo zit er een touchbar onder het scherm waar je per maat door het nummer kan spoelen of verschillende lengtes loops kan triggeren. Het grootste verschil is wel de mixer. Meer effecten, meer kanalen én grotere faders en knoppen die beter reageren. Er gaat tenslotte échte audio door deze kanalen heen. Bij een controller bestuur je slechts de computer. Als je een paar uur hebt gedraaid op deze set weet je waarom alle groten der aarde hier op draaien. Dit is gewoon het beste dat er is!

Zou jij ook DJ les willen hebben op deze set? Neem dan contact op met School of Hits. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken om bijvoorbeeld je set op te nemen of om te komen oefenen op vaste tijden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 School of Hits

Thema door Anders Norén